Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Vybíráme svatební šaty

Vybíráme svatební šaty

PAREXPO, s.r.o. - 09.02.2015 (přečteno 2878x)

Svatební šaty jsou pro každou nevěstu asi tím nejdůležitějším. Jejich výběru je tedy potřeba věnovat pozornost a dostatek času. Udělají z nás spolu s účesem a líčením kouzelné neodolatelné bytosti. Říkavalo se, že ženich nemá vidět šaty dříve, než ve svatební den… Doba se změnila a mnoho nás nevěst uvažuje o tom, jestli by to přeci jen nebylo lepší, kdyby náš nastávající šaty vybíral s námi. Chceme se přeci nejvíce líbit právě jemu! Ale milé nevěsty, zamysleme se na chviličku nad tím, jestli se chceme ochudit o tu nádhernou chvíli, kdy nás ve svatební den, načesané, nalíčené, celé krásné a šťastné uvidí ženich poprvé takhle nádherné a úžasem skoro otevře pusu. Vždyť obvykle se v ničem podobném jako jsou svatební šaty nepohybujeme a budeme pro něj obrovským překvapením!

  • Je dobré nejdříve prostudovat několik svatebních časopisů nebo internetových stránek s tímto tématem. Získáme představu, které šaty se nám líbí. Vybereme si několik střihů a typů, protože je možné, že ty vyvolené nebudou pasovat na naši postavu. Při výběru tyou šatů je důležité myslet i na místo, kde se svatba bude odehrávat. Na tradiční svatbu v kostele se například nehodí krátké šaty... Budeme samozřejmě vybírat šaty, které vyzdvihnou přednosti naší postavy. Musí být nejen krásné, ale i pohodlné.
  • Když si jdeme vybírat svatební šaty, je ideální k tomu přibrat pomocnici. Ta by nás měla dobře znát a alespoň částečně sdílet náš vkus. Určitě ji velmi oceníme, pokud budeme váhat třeba mezi dvěma stejně krásnými modely. V profesionálním salónu nám samozřejmě s výběrem také pomohou a poradí. Takže nevěsty, které pomocnici v podobě kamarádky, maminky nebo sestry s sebou nevezmou, nemusí zoufat.
  • Zvolíme svatební salon s dobrou pověstí.
  • Je lepší zjistit si předem provozní dobu salónu, popř. se objednat, čímž si zajistíme dostatek pozornosti personálu pouze pro sebe. Je dobré vybírat šaty s dostatečným předstihem (4 až 6 měsíců), abychom nemusely čelit zklamání, že ty šaty podle našich představ jsou již zamluvené. Nezapomeneme si občanský průkaz a peníze na případnou zálohu.
  • Již na úvodní výběr je ideální vzít si spodní prádlo, které vám sedí a vyhovuje. Definitivní prádlo na svatbu je ale lepší vybírat až po šatech, jejichž živůtek nebo spadlá ramínka ovlivňují volbu prádla. Dobré je také mít s sebou obuv se zvažovanou výškou podpatků jakékoli barvy. Podaří-li se Vám alespoň částečně tvarově napodobit zamýšlený svatební účes, usnadní vám to výběr ozdob. Doplňky si však pořizujte až po konečném výběru šatů.
  • Velmi často se stává, že jako nastávající nevěsty máme určitou představu, jaký střih svatebních šatů nám bude slušet, o jejich stylu a barvě… Stejně často se stává, že nás potom překvapí, že nám sluší něco úplně jiného, co bychom do sebe nikdy neřekly. Vyzkoušejte proto opravdu všechno, co vám zkušený personál svatebního salónu doporučí.
  • Při samotném zkoušení si necháme pomoct personálem salónu. Je to krásné aspoň na chvíli se cítit jako obletované princezny a nechat se oblékat. Kromě toho róby jsou choulostivé a mohly by se poškodit. Zvolíme-li šaty, určitě je budeme chtít ještě jednou zkusit. Vybereme si k nim i závoj či klobouk a další doplňky tak, aby vše tvořilo harmonický celek.
  • 3 - 4 dny před svatbou se dolaďují detaily na poslední zkoušce vybraných šatů. Je třeba mít už svatební botičky a spodní prádlo. Vyzkoušejte všechny pohyby a pozice. (chůze, chůze po schodech, v dešti, sezení, tanec…).

A pak na závěr si samozřejmě užijte své svatební šaty ve Váš svtaební den!

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu