Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Koordinátor svatby ANO či NE?

Koordinátor svatby ANO či NE?

Mgr. Andrea Vávrová - 18.07.2022 (přečteno 525x)

Pardubice, červenec 2022 Obecně je svatební den poměrně náročnou společenskou událostí, která je vždy zatížena emocemi, ať chcete nebo ne. Vaše důležité rozhodnutí, kdy máte svému partnerovi říci své ano na celý život je najednou pod tlakem organizačních záležitostí a shonu, každý má nepřeberné množství otázek a do toho všeho máte vypadat krásně a usměvavě.

Určitě můžeme doporučit, aby Vám s organizací svatby někdo pomohl. V případě malé svatby sestra, sestřenice, kamarádka, nebo družba a u té větší, neuděláte chybu, když si najmete koordinátora, který bude zajišťovat všechny dodavatele, které může sám doporučit z vlastního portfolia nebo je zajistí dle Vašich doporučení. Obvolá za Vás cukráře a domluví ochutnávku, zajistí zábavu na svatbu a rovnou Vám dá doporučení, vytvoří předběžný zasedací pořádek, dle informací od Vás, zajistí dopravu na svatbu a po obřadu bude s pomocí dvou hostesek usazovat hosty ke stolu. Navíc vyřídí případné maléry typu, roztržená punčocha, rozsypané koláčky, flíček na ubrusu, flíček na šatech, případná nedorozumění mezi hosty, koordinaci v kuchyni, rozdávání a špendlení myrty svatebčanů a zábavu pro všechny hosty. Přijde Vám to málo…nejspíš ne.

Ano, toto všechno může schopný koordinátor svatby zařídit za Vás nebo Vaše kamarády a příbuzné, kteří by si určitě chtěli svatební den užít společně s Vámi. Navíc může mezi dodavateli vyřídit výběrová řízení a optimalizovat tak Vaše náklady na minimum, a že to pak dáte koordinátorovi za jeho služby, buďte si jistí, že to za ty peníze bez nervů a stresu určitě stát bude.

Na co si při výběru koordinátora dát největší pozor?

Musíte si padnout do oka a jeho styl jednání Vám musí sedět hned od začátku, bude Vaší oporou a nechcete se přeci kvůli každé prkotině ještě dohadovat s ním/s ní.

1. Musíte koordinátorovi důvěřovat, to znamená, že udělá i spoustu dalších věcí, které mu neřeknete, i přesto vězte, že ví, co dělá.
2. Koordinátor má nejprve Vás jako objednatele vyslechnout a zařídit se podle Vašich potřeb, pokud bude mít připomínky k navrhovanému řešení z Vaší strany, dokáže Vám slušně a s grácií vysvětlit vhodnější variantu.
3. Kvalitní koordinátor nemá jednu svatbu týdně. Měl by se věnovat každé svatbě zvlášť tak, aby byl kvalitní posilou hlavně Vaší svatbě. Pokud bude řešit několik svateb najednou, není něco úplně v pořádku.
4. Vystupování koordinátora by mělo být organizační, ale ne nepříjemné, tudíž je třeba, aby v jeho vystupování převládal laskavý tón, který bude příjemným i pro Vaše hosty.

Za nás tedy svatební koordinátor, v případě velké svatby, určitě ano. Přijďte si vybrat svého svatebního koordinátora či koordinátorku na Svatební veletrh do Hradce Králové, Vysočinu a Pardubic.

 

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu