Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Plánovač svatby 5 - 1 měsíc před svatbou

Plánovač svatby 5 - 1 měsíc před svatbou

Mgr. Andrea Vávrová - 30.05.2022 (přečteno 466x)

Pardubice, květen 2022 Už jste jistě nervózní a máte obavu, aby všechno klaplo? Nebojte se :o) všechno dopadne skvěle. Pojďme tedy rovnou na další část.

5-4 měsíce před svatbou

Koukněte se na Pinterest a zkuste si dopředu udělat představu, jak by měly vypadat snubní prstýnky. A rovnou nahlédněte do zlatnických dílen třeba právě na Svatebním veletrhu, kde je širojký výběr několika zaltnických dílen s nabídkou exkluzivních veletržních cen.

Vyberte a zamluvte si svatební šaty. Vyberte šaty a doplňky pro družičky.

Udělejte si s nastávajícím čas i na jeho oblek, doplňky, boty, kravatu, motýlka a manžetové knoflíčky.

Plánujete líbánky v zahraničí? Zarezervujte si letenky a ubytování.

Květinová výzdoba je jednou z nejdůležitějších součástí svatby, zajděte proto už teď do květinového ateliéru a domluvte přesně, co budete krom svatební kytice potřebovat. Květinové náramky pro družičky, korsáž pro ženicha a svědka, kytice pro obě maminky, dekorace do místa pro obřad, svatební stůl a myrty pro hosty.

Udělejte si hezký večer a společně vyberte hudbu pro kapelu nebo DJe a playlist, co Vám budou hrát v průběhu obřadu.

Finalizujte seznam hostů, nezapomeňte pozvat ty nejdůležitější :o).

Sjednejte si termín u kadeřnice a vizážistky, zkuste různé účesy tak, aby ladily i s vybranou róbou. Pokud chcete zajít i na kosmetiku, sjednejte si termín minimálně 14 dní před svatbou, ať máte jistotu, že bude pleť dobře připravená.

Už jste si vybraly styl svatby, a tak u něho zůstaňte i v případě svatebního oznámení, jídelního menu, doprovodného programu i cedulek s rozmístěním, kdo kde bude u stolu nebo na obřadu sedět.

Co se týče programu, určitě si dejte s touto částí svatby záležet, není nic horšího, než když se lidi na takové akci nudí. Zkuste fotokoutek, soutěže jako házení na terč, tombolu a na večer třeba fire show.

3 měsíce před svatbou

Láska prochází žaludkem, tudíž menu, kterým budete všechny hostit, je top celého dne. Rozhodně dejte na vybraný catering, mají jistě dostatek zkušeností a poradí Vám co a jak. Předkrm, hlavní chod, zákusky a nechte si klidně předložit ochutnávku, ať víte, co bude pro Vás to nejlepší. Nebo ještě lépe, dejte na reference

Následně tedy sestavte menu a rovnou vše objednejte včetně dortu a metáčků u cukráře.

Sestavte zasedací pořádek a domluvte s družbou svatební přípitek.

Organizátora rozlučky se svobodou upozorněte, že je nejvyšší čas začít s přípravou a pokud zajistí i něco starého, nového, půjčeného a modrého, že bude mít body navrch.

2 měsíce před svatbou

Pozvánky a oznámení rozešlete rodině poštou nebo osobně a aktualizujte svatební web, tak aby se i přátelé mohli zúčastnit alespoň obřadu.

Zkuste si šaty, účes, líčení, oblečte si vše, co budete mít o svatebním dni na sobě včetně spodního prádla, nesmí Vás nic škrábat, padat, vadit… vše dolaďte k dokonalosti.

Připravte si děkovný dopis za svatební dary, ať nemusíte něco řešit těsně před odjezdem na svatební cestu.

Příště probereme co řešit v posledních několika týdnech :o).

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu