Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Žádost o ruku

Žádost o ruku

Mgr. Andrea Vávrová - 26.04.2022 (přečteno 492x)

Pardubice, duben 2022 Žádost o ruku je pro muže záležitost nelehká a ženy si v mnoha případech cvičí svou trpělivost. V některých případech se správné načasování k tomuto aktu z mužovy strany vleče, ne snad proto, že by nechtěl, ale že nemá dostatek odvahy svou vyvolenou o ruku požádat, což zcela jistě nesouvisí s tím, jestli je odvážný, spíše jde o záležitost citovou, a to se u chlapů moc nenosí…

Není tedy od věci milé dámy, chlapa trochu popostrčit, naznačit že mladá nebudete věčně, že přeci jen založit rodinu chvilku trvá, a že Vy máte taky ráda svobodu, ale ve dvou se to lépe táhne :o).

Zkrátka, jsou chlapi, kteří mají lehkou formu exhibicionismu v krvi, a těm žádost o ruku třeba v restauraci před lidmi nebo na ulici dělá spíše dobře. Naopak jsou tací, buďme v klidu, je jich většina, kteří se necítí v takové situaci komfortně, nejraději by Vám řekli o ruku doma pod peřinou, a byl by klid.

Pánové, ale ať nemluvíme o Vás bez Vás, pojďme Vás provést krátkým „to do listem“ :o).

Žádost o ruku v bodech:

1. Vybral jste si ženu svého života, která Vám bude partnerkou, kámoškou a milenkou po celý život a chcete ji požádat o ruku.

2. Nákup zásnubního prstýnku je pro chlapa ne zrovna snadný, už jen z důvodu vkusu partnerky, který ovšem lehce zjistíte, když kouknete na její ostatní šperky. Povídáním o prstýnku nad Pinterestem taky nic nezkazíte, ale pozor na přílišnou nápadnost.

3. Následně omrkněte prstíky své milované a opět nenápadně zjistěte velikost, nejlépe v noci až bude Vaše láska spát. Pozor, příliš u toho nefuňte a baterku ztlumte na minimum :o).

4. Vyberte zlatníka. Pokud chcete zásnubní prstýnek, který něco vydrží, poraďte se osobně ve zlatnictví  Vašeho regionu tak, aby šel prstýnek v případě potřeby lehce upravit a nemuseli jste cestovat příliš daleko. Pokud máte rádi něco netradičního jako prstýnek z pouti, vynechejte bod 3, tyto prstýnky se dají lehce zmenšit i zvětšit.

5. Máte prstýnek vybraný, koupený a připravený v dárkové krabičce? Lehce si oddychněte, pokračujeme dál.

6. Zamyslete se a vybavte si místo, kde by se Vaší partnerce líbilo, aby došlo k Vašemu vyznání lásky a žádosti o ruku. Mělo by to být místo, na které oba nezapomenete…restaurace, louka, paseka v lese, při západu slunce nebo v čase oběda u piknikového koše…

7. Dle vybraného místa vyberte nejvhodnější oblečení - něco o čem víte, že Vám sluší a v čem se budete cítit dobře.

8. Připravte si 2 jednoduché věty s žádostí o ruku...typu: “Lásko, zde před Tebou poklekám, mé srdce patří jen Tobě. Vezmeš si mě?“

9. Samotné předání…tady pozor! Někdo cpe prstýnek do jídla, do dortu, dává ho do skleničky s červeným vínem… není následně výjimkou, že partnerky končí na chirurgii a to je vskutku nežádoucí…někdy přinese prstýnek pes, když ho zrovna cestou nesežere nebo neztratí…což může lehce ohrozit Váš finanční rozpočet…tudíž rozmyslete dobře, z vlastní zkušenosti…méně je více.

10. Řekla ano? Gratulujeme :o) Teď už stačí „jen“ naplánovat svatbu krok za krokem.

 

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu