Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Snubní prsteny ručně tvořené na zakázku

Snubní prsteny ručně tvořené na zakázku

Mgr. Milan Ulbrych - 12.02.2019 (přečteno 1487x)

Ve zlatnické dílně Ulbrych vyrábíme již více než 25 let šperky výhradně ručně a na zakázku, přesně podle přání našich zákazníků. Naše snubní prsteny v sobě tak odrážejí nejen design, invenci našich zkušených zlatníků a jejich lásku k řemeslu, ale především pak jedinečnost každého páru, pro který jsou prsteny přímo na míru vyrobeny.

Naše snubní prsteny nejsou odlévané nebo řezané z trubek, jak bývá dnes bohužel často zvykem, tyto praktiky patří dle mého názoru spíše do automobilového průmyslu než do šperkařství. U nás ve zlatnické dílně Ulbrych se snažíme zachovat poctivé řemeslo a dát prstenům více než jen dokonalý design, naším cílem je dát šperkům duši.

Veškeré snubní prsteny, ale i jiné šperky pak vyrábíme z certifikovaných materiálů - bílého, žlutého a červeného zlata. Zde považuji za důležité zmínit, že u bílého zlata, jako jedni z mála, používáme nejbělejší slitinu, ze které se sice nejhůře vyrábí, ale za to je opravdu bílá a nedochází u ní k postupnému žloutnutí (častému u seriových výrobků). Stejně tak garantujeme, že v případě použití více barev zlata (např. červeného a bílého) je vždy u jednotlivé barvy použit materiál o síle 0,6 -1,2 mm, což zajišťuje barevnou stálost. V současnosti je totiž pro mnoho výrobců lákavé šperky vyrobit z jedné barvy a povrch pouze obarvit galvanickým pokovením, to se projeví po několika měsících nošení, kdy se povrch odře a ukáže se, že prsteny jsou pouze jednobarevné, popřípadě, že bílá není bílá, ale pouze ošklivě nažloutlá. To se u námi poctivě zhotovených šperků nemůže stát.

Velmi častým požadavkem našich zákazníků je také osázení prstenů kameny, v tomto případě spolupracujeme s nejlepšími faséry (usazují kameny) a podle typu zakázky vždy volíme toho, který svým charakterem práce nejlépe odpovídá požadavkům dané zakázky. Vždy se jedná o dokonalou práci pod mikroskopem s důrazem kladeným na detail, preciznost a bezchybné zasazení kamenů. Používáme výhradně certifikované brilianty, popřípadě špičkové zirkony vyrobené v Čechách nebo Rakousku (podřadných asijských kamenů se u nás nedočkáte).

Při výrobě komplikovaných vzorů rádi připravíme grafický návrh, popřípadě stříbrný vzorek budoucích zlatých prstenů. Provádíme také veškeré rytiny přesně podle přání, zákazníci si mohou dodat vlastní font písma, symboly, otisky prstenů, prostě cokoliv.

Výrobou a předáním však naše služby nekončí. Za nejdůležitější považuji, že zaručujeme dodatečnou úpravu velikosti zdarma. Při objednávce přes eshop, ale i při osobním setkání v našem obchodě, popřípadě na svatebním veletrhu se může stát, že prsteny přes pečlivé změření prstů nesedí správně. V takovém případě garantujeme zdarma úpravu velikosti. Samozřejmostí je pro nás i pozáruční rennovace prstenů a musím říci, že některé šperky dostávají v průběhu let pořádně zabrat. od nás však opět odcházejí jako nové.

Výrobu snubních prstenů nevnímám jako práci, ale jako možnost vstoupit do příběhu lásky dvou lidí. Této příležitosti a svěřené důvěry si velice vážím, protože podílet se na takovém příběhu považuji za skutečně smysluplné, ač k němu přispívám pouze takovou maličkostí, jako jsou snubní prsteny....

Říká o sé práci majitel zlatnické dílny Milan Ulbrych.

Snubní prsteny, Svatební veletrh Pardubice

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu