Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Jak oznámit zásnuby

Jak oznámit zásnuby

Mgr. Andrea Vávrová - 10.05.2022 (přečteno 1707x)

Pardubice, květen 2022 Variant jak oznámit zásnuby je několik, nejdůležitější ale je oznámit zasnoubení jako první rodičům, při osobním setkání ze strany snoubenky, tak snoubence.

Tradičně se v rodině nejprve muž zmínil svým rodičům, že má v úmyslu požádat svou vyvolenou o ruku. Následně přišel muž požádat rodiče své vyvolené, kdy je žádost směřována přímo na tatínka nevěsty.

K takové žádosti je nutné podarovat maminku nevěsty kyticí a otci přinést to, co má nejraději, poradit může Vaše vyvolená. Nemusí to být nic finančně nákladného, může to být krásná kniha od oblíbeného autora, psací pero, dýmka, víno nebo něco ostřejšího, záleží na vkusu a zálibách otce nevěsty.

Svou žádost sdělíte rodičům osobně z očí do očí. Není vůbec od věci přinést profesionálně vytištěné a graficky zpracované oznámení v papírové podobě, jako pozvánku na zásnubní oslavu. Kartička, kterou lze vystavit na viditelné místo v obývacím pokoji a která zůstane jako vzpomínka přiložená ve fotoalbu u fotografií ze zásnub. V případě, že budete pořádat zásnubní oslavu, je stejně třeba vytisknout takových kartiček víc, pro další hosty.

Co se týče rodičů nevěsty, tam je to víc než jasné. Při žádosti neopomeňte vypíchnout, jak svou nastávající hluboce milujete a že pro ni budete skály přenášet po celý život. Většina otců střeží své dcery jako poklad a jejich ochranitelské pudy trvají až do dospělosti. Není tedy divu, že nebudou chtít svolit ke sňatku jen tak s někým :o).

U rodičů ženicha, je to jednodušší. Nevěsta se při setkání pochlubí prstýnkem, hezky se usmívá a přinese něco malého na zub, koláčky, pár chlebíčků a malou kytičku mamince budoucího ženicha. Důležité je, aby i oni viděli, že si jejich syn bere tu pravou a k tomu dobrou hospodyni.

Pokud chcete oznámit zasnoubení mimo rodinný kruh a přátele, zkuste to říct vtipnou fotografií nebo krátkou reels přes sociální sítě. Variantou je i udělat si vlastní jednoduché webové stránky, kde můžete později oznámit datum a místo svatby a kde Vám pozvaní mohou rovnou potvrzovat účast.

Good Luck :o)

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu