Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Jak správně obléci ženicha

Jak správně obléci ženicha

Pánské obleky BANDI - 07.03.2016 (přečteno 3899x)

Nevěsta zdůrazňuje svými svatebními šaty svoji ženskost a jedinečnost. Volba vhodného oblečení pro ženicha je složitější. Jak se vyznat v široké nabídce módy pro muže na svatbu? Platí obecná pravidla, abyste nešlápli při výběru ženichova oblečení vedle? Poradíme Vám několik tipů, podle kterých oblečete správně svého nastávajícího od hlavy až k patě.

Tradiční českou klasikou nevěst je bílá nebo smetanová barva šatů. Paleta výběru barev obleku pro ženicha je širší - od tmavě šedé, tlumené modré, hnědé, černé, bílé až po smetanovou barvu. Výběr toho správného barevného ladění obleku je pro mnohé obtížné.

Jak vytvořit dokonalý pár? Nejdůležitější pravidlo říká, že nastávající manželé jsou na svatbě párem číslo jedna. Muž nesmí vedle nevěsty zaniknout a působit jako host na svatbě. Má-li nevěsta bílé šaty, muž bude vypadat krásně v obleku tmavé barvy. Jsou-li nevěstiny šaty v barvě krémové, pak bude jejímu nastávajícímu slušet tmavě hnědý pánský oblek, ideálně lesklý. Svatba je slavnostní událost, kde je lesk vítán. Světlý oblek si mohou dovolit především muži jižanského typu. Blonďáci a muži světlejšího vzhledu by se v nich naopak ztráceli.

Správný střih obleku je základem úspěchu. Každý muž je jedinečný. Výškou, typem postavy, barvou pleti, vlasy, vousy, svým osobitým stylem i povahou. Při výběru pánského obleku není třeba nikam spěchat. Aby se muž cítil během svého velkého dne mužně a jedinečně, je důležité při volbě obleku vycházet z typu jeho postavy. Mužům s klasickou vysokou a štíhlou figurou velmi sluší obleky v moderním a úzkém střihu slim. Muži podsaditého nebo menšího vzrůstu, nevhodně zvoleným střihem obleku často zkracují svou výšku nebo se dělají opticky širší. Přijďte se poradit do prodejny Pánské obleky BANDI, kde Vám velice rádi pomohou odborní poradci.

Jakou vybrat svatební košili? U pánských košil je vhodnou barvou bílá. Má-li nevěsta smetanové šaty, bude muži ladit více košile smetanová. Pánskou košili vybírejte bez vzoru.

Jak dodat události slavnostní punc? Dodejte k obleku svatební vestu a docílíte celkové elegance ženicha. Doporučujeme vždy nejdříve vestu vyzkoušet přímo k obleku. Některým mužům padne jako ulitá a podtrhne celkový dojem, v jiných případech se ukáže jako mnohem vhodnější varianta slavnostní svatební kravata.

Jak docílit celkové jednotnosti nevěsty a ženicha? Sladěnosti docílíte správnou volbou doplňků, které by měly u muže barevně ladit s barevnými detaily šatů a doplňky nevěsty. Oblíbenou možností je barevně akcentovat a propojit některé prvky. Například svatební kravatu. Stejně tak kapesníček do kapsy saka může být jemným a přitom nápaditým společným detailem, který vyzdvihne váš smysl pro módu a styl. Vrchol elegance pro pány představují manžetové knoflíčky.

Jak vybrat správnou obuv? Základem úspěchu nejsou pouze čisté boty. Ženich by v den své svatby měl obout pánskou společenskou obuv. Chybu neuděláte, vyberete-li k tmavému obleku černou šněrovací společenskou obuv. K hnědému svatebnímu obleku doporučujeme hnědou šněrovací pánskou obuv. O lesku nebo matu obuvi rozhoduje materiál, ze kterého je oblek ušitý. Je-li oblek lesklý, boty v lesku budou tou správnou volbou.

A co ženichovo pohodlí? Svatba je pro většinu oddávajících celodenní událostí. Po formálním obřadu může být ženichův outfit uvolněnější. Pro větší pohodlí se může převléci do slavnostní košile s krátkým rukávem. I v tomto případě platí pravidla společenské etikety. Svěřte se do péče profesionálních odborníků, kteří Vám i v tomto ohledu poradí. Postarají se o to, aby ženich vypadal ve svůj velký den skvěle. A navíc, že svůj svatební oblek znovu rád oblékne při dalších společenských událostech.

Pánské obleky BANDI

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu