Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Trendy v balónkové výzdobě

Trendy v balónkové výzdobě

BaloonExpert - 03.06.2019 (přečteno 1769x)

K rozhovoru jsem si dnes přizvala experta na balonkové dekorace. Pane Brzku, prozraďte nám něco o tom: 

Jak se vyvíjeli balónkové dekorace do současnosti?

Balonky se ve větší míře začali na dekorace používat od roku 2005, kdy přišly holé balónky, zejména Holandska, foukaly se pusou a svazovaly provázky. Což je samozřejmě z dnešního pohledu úsměvné, ale takové začátky zde opravdu byly.

Pojďme do současnosti... Kdo je nyní ten, kdo uvádá trendy v balonkových dekoracích?

Největší spotřebitelé balonků jsou země v Latinské Americe - Mexiko a Brazílie a v Evropě pak Španělsko, tam se lidé rádi a hodně baví. Slaví zkrátka každou možnou příležitost. Vzhledem i k poměrně stálému počasí během roku jsou tyto země typické tím, že se slavnosti odehrávají převážně venku. Dále to jsou země jako je USA a Velká Británie. Tam vzniká také poptávka....

Takže v těchto zemích vznikají trendy?

Trendy si vytváří lidé sami. Existují celé velmi početné týmy specialistů, kteří odhadují, co se bude lidem líbit. Odborník vybere téma, popřípadě barvu a pak také geografické oblasti. Protože co země, to jiný vkus, ač jsme celosvětově propojeni pomocí globalizace, přesto jsou naše estetické požadavky odlišné a je to tak naprosto v pořádku.

Takže vlastně experti pozorují, co se děje ve společnosti?

Ano, do jisté míry to tak je. Expert však musí být dost dobrý, aby se nespletl, aby ten trend a náladu ve společnosti odhadl. Tuto práci nedělá kdokoliv z ulice. Jsou to opravdu léta práce a praxe.

Jaké jsou trendy roku 2018 a 2019?

Hlavním tématem roku 2018 bylo flamengo a ananas. Pro rok 2019 je tématem unicorn (jednorožec), z vodní říše pak velryby, naopak ustupuje do pozadí motiv pandy a je nahrazován lamou a kaktusynově mezi trendy patří také Vesmír.

Jak probíhá vývoj materiálů pro balónky, jsou stále stejné?

V roce 2018 v materiálech balonků přišel velký zlom. Největší americká  firma vyvinula technologii latexových /gumových/ balónků, kdy existuje 6 odstínů matných metalických barev, tedy se nelesknou, ale září.

Pro rok 2019 vychází kolekce foliových balonků, které typicky znáte z písmen. TOP trend je takový, že oslava má být hodně zářivá, veselá, barevná = holografické balónky (hodně se lesknou, skládají se z hodně barev), to přijde toto jaro (jaro 2019).

Co můžete nabídnout nevěstě a ženichovi na svatbu?

Svatba a její dekorace má svá specifika. Řídí se samozřejmě celým stylem svatby - zda máme svatbu ve stylu BOHO, nebo svatbu motorkářskou, či svatbu ve stylu Princ a Princezna. Další prvkem je pak také barevné sladění s barvami svatby do společných tónů, nebo naopak do kontrastních tónů. Mezi speciálními balónky pak můžeme vybírat symboly ženicha, nevěsty, labutě, prstenů.... Vše je ale záležitost domluvy s nevěstou a ženichem a vytvoření společné vize. Pokud chcete svou balónkovou dekorací na svatbě ohromit, pak se svěřte do rukou profesionálů.

"Balonky na svatbě dělají atmosféru a emoce."

Profibalónky jsou jiné kvality a z jiných materiálů než ty, které si koupíte v papírnictví. Od roku 2018 také značně stoupla cena helia, jelikož ve světě panuje heliová krize, je ho prostě a jednoduše nedostatek. My však máme helium zajištěno.

Jak vnímáte Vy osobně změny trendů v obecné rovině?

Tak, jak se v posledních 15 letech mění společnost, tak, jak společnost  prochází změnou, tak na to reagují změnou i balónkové dekorace, které zcela opouštějí trend uhlazených balonkových dekorací. Nahrazuje je metoda organic. To znamená, že jsou balónky "jako dříví v lese".  Tento trend jsem proto také použil na dekoraci jubilejního 15. ročníku Svatebního veletrhu v Pardubicích, fotky můžete také na této stránce a posuďte sami, jak se Vám to líbí.

Co nového bude v balónkových dekoracích v nejbližší době?

Hitem se stanou balonkové fotorámečky, který jen nafouknete a pak se budete moci hned fotit…V roce 2020 si je již budete moci i zakoupit.

Pane Brzku, kde čerpáte své znalosti a nabíráte nové dovednosti?

Pro mě zcela zásadní a nezbytné sledovat největší hráče na světovém trhu. Jednak kvůli trendům, dále kvůli materiálům, ale také proto, že i já se pravidelně jezdím školit do Ameriky. Bez tohoto bych mohl velmi brzy usnout na pomyslných vavřínech a chyběl by mi nadhled.

Pokud uvažujete o realizaci jakékoliv balonkové výdobě či dekoraci, ať firemní party, nebo svatby, je tu pro Vás odborník a profesionál pan Brzek z firmy BaloonExpert, telefon: 702 937 322, email: info@balonky.eu.
www.balloonexpert.cz

BaloonExpert ve svém portfoliu má:

  • profesionální nafukování balonků
  • balónkové dekorace
  • balónková zábavu
  • Baloon Taxi
  • vlastní potisk balonků
  • dodávky helia

Za pořadatele Svatebního veletrhu Pardubice mohu říci, že spolupráce s panem Brzkem je opravdu velmi profesionální a pravidelně plní víc než jsou naše očekávání. Pan Brzek je nejen velký profesionál, ale i člověk, který jsou práci má jako váseň a je to opravdu vidět. Pracuje spolehlivě a mohu ho vřele doporučit.

Ing. Adéla Trávníčková, jednatelka pořádající agentury PAREXPO

Balonková dekorace srdce BaloonExpert

Balonková dekorace heliem plněný balón BaloonExpert

Balonková dekorace sloup BaloonExpert

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu