Články pro Vaši inspiraci na svatbu

Jak vybrat ty pravé šaty na váš velký den?

Jak vybrat ty pravé šaty na váš velký den?

Svatební salon ASTRID - 15.09.2015 (přečteno 5176x)


S vybíráním by měla nevěsta začít ideálně šest až devět měsíců před svatbou. Nejprve je třeba si ujasnit, v jakém stylu bude svatební obřad. Jiné šaty se hodí na zámek, jiné do skanzenu a jiné do kostela. Pro svatební obřad na zámku či v kostele se hodí klasické bílé nebo šampaň s vlečkou, více zdobené nebo s krajkou a doplněné závojem. Ten může být opravdu dlouhý a třeba i krajkový. Pokud budete mít obřad spíše formální, na matričním úřadu, je vhodnější zvolit šaty bez vlečky, méně okázalé a závoj raději jen krátký. A jiné šaty vybíráme na obřad na pláži u moře či na horské louce, kam se hodí lehounké a splývavé šaty.

Dále je potřeba vybírat šaty dle postavy. Šaty by měly zdůraznit to, co je hezké a zakrýt případné nedostatky. Jiný střih se hodí pro malé nevěsty, které potřebují šaty s menšími obručemi a krátkou vlečkou a naopak vysoké nevěsty mohou mít vlečku dlouhou. Pokud máte krásná záda, zvolte šaty s odhalenými rameny nebo volnými zády, což je nyní aktuální trend. Pro silnější nevěsty jsou vhodné šaty bez zbytečného nabírání a nejlépe s rukávkem či širokými ramínky.

Také je dobré si předem ujasnit částku, jakou chcete za svatební šaty utratit a zda si šaty koupíte nebo zapůjčíte. Trendem v posledních letech je spíše jejich zapůjčení. Můžete tak mít na svoji svatbu krásné a kvalitní svatební šaty světoznámé značky za přijatelnou cenu.

Pokud zvolíte služby našeho svatebního salonu, bude se vám věnovat odborná obsluha a šaty budou upraveny přesně na vaši postavu. Půjčovné se pohybuje v rozmezí již od 2000,- Kč až do 9.500,- Kč. V této ceně jsou již, jako dárek pro vás, zahrnuty zdarma dekorace aut nevěsty a ženicha, závoj, polštářek na prstýnky a případně i další doplňky.

Nabídka našich svatebních šatů je opravdu široká. Dovážíme svatební šaty nejznámějších světových značek, např. SPOSA TOSCANA, ENZOANI, MS MODA a další.

A nezapomínáme samozřejmě ani na ženichy. Značkové pánské obleky půjčujeme za příznivé ceny od 800,- Kč do 1800,- Kč a dolaďujeme je veškerými doplňky, uzly i vestami.

Přeji vám příjemné zážitky, jak z vybírání, tak ze svatby samotné.

Bc. Jitka Vognarová, majitelka svatebního salonu Astrid.

Zpět

Další články:

Svatební inspirace

zobrazit menu